RİZE ARDEŞEN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SEÇMELİ DERS BAŞVURULARI BAŞLADI

DİLEKÇE İLE BAŞVURULAR 19 ŞUBATA KADAR DEVAM EDECEK ORTAOKULLARDA 2016-2017 YILINDA 6 SAAT SEÇMELİ DERS OKUTULACAK
2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SEÇMELİ DERS BAŞVURULARI BAŞLADI

Bu kapsamda, 2016-2017 eğitim öğretim yılında ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyacak öğrenciler haftada 6 saat, imam hatip ortaokullarının 5, 6 ve 7. sınıflarında okuyacak öğrenciler haftada 2 saat, imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında okuyacak olan öğrenciler ise haftada 1 saat seçmeli ders seçecek.

2016-2017 eğitim öğretim yılında ortaokul ve imam hatip ortaokulu 5, 6, 7 ve 8. sınıflarında okuyacak öğrenciler, kendilerine uygun olan dilekçe örneğini kullanarak ders seçimlerini yapacaklardır.

SEÇMELİ DERS İÇİN EN AZ 10 ÖĞRENCİ

İlkokul 4. sınıf öğrencileri ve velilerine sınıf öğretmenleri rehberlik edecek. Okullarda en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda ilgili seçmeli ders okutulabilecektir.

İlgili alanda öğretmen yokluğu gerekçesiyle okul yönetimlerince öğrenciler ve veliler belirli derslere yönlendirilmeyecektir.

Okullarda ilgili alanda yeterli sayıda öğretmenin bulunmadığı derslerin seçilmesi halinde öncelikle diğer okullardan maaş veya ek ders karşılığı görevlendirmeler yoluyla öğretmen temin edilecek. Bunun da mümkün olmadığı hallerde ücretli öğretmen görevlendirilmek suretiyle bu dersler açılacak ve okutulacaktır.

Seçmeli derslerin amacı, tanıtımı ve seçimine yönelik yapılacak işlemler konusunda öğrenci ve veliler okul müdürlükleri tarafından bilgilendirilecektir.

Öğrencilerin 2016-2017 eğitim öğretim yılında almak istedikleri seçmeli derslere ilişkin dilekçeler velilerinin de rehberliğinde düzenlenecek ve okul müdürlüğüne 19 Şubat´a kadar teslim edilmesi gerekmektedir.

Okul müdürlüğüne yazılı olarak beyan edilen ders seçimleri 19 Şubat akşamına kadar e-okul sistemine okul yönetimleri tarafından işlenecektir. Dilekçe örnekleri için tıklayınız.

Ardeşen Hükümet Konağı Zemin Kat - 04647151424

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.